Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2012 | Uitgave 10/2012

Tandartspraktijk 10/2012

Roze porselein

PROTHETISCHE GINGIVA ALS ESTHETISCH ALTERNATIEF

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 10/2012
Auteur:
Hans Beekmans
Belangrijke opmerkingen
tandarts te Laren (N-H). Zijn (groeps)praktijk is gespecialiseerd in esthetische tandheelkunde. Hij is voorzitter van de Dutch Academy of Esthetic Dentistry (DAED). Sinds 1997 publiceert Hans Beekmans met regelmaat in TP over esthetische casuïstiek.
Voor het corrigeren van de gingiva staan de tandarts in grote lijnen slechts twee technieken ter beschikking: chirurgie en toepassing van gingivaplastieken. Chirurgisch behandelen is delicaat, complex, vereist grote kennis en ervaring en wordt uitgevoerd in gespecialiseerde klinieken. Ik heb prachtige resultaten gezien van collega’s als Haakon Kuit, Paul Sipos en Guido Rhemrev (zie ook TP van juni van dit jaar).
In het geval dat patiënten chirurgie afwijzenmaar toch een natuurlijk ogende gingiva willen, was tot voor kort de tandvleesepithese een van de opties. Nu echter wint het roze porselein aan populariteit.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, tijdschriften en online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 10/2012

Tandartspraktijk 10/2012 Naar de uitgave

PRODUCT NIEUWS

PRODUCT NIEUWS

REDACTIONEEL

EPA aan de Maas