Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-02-2014 | Praktijk | Uitgave 1/2014

Pallium 1/2014

Rouwende studenten

Balanceren tussen verdriet en studie

Tijdschrift:
Pallium > Uitgave 1/2014
Auteurs:
Corina van Steenhoven, Katja van der Linden
Belangrijke opmerkingen
Corina van Steenhoven is werkzaam bij Avans Hogeschool; ze ondersteunt studenten en medewerkers bij rouw- en verliesbegeleiding. Ook is zij als therapeute werkzaam in haar eigen rouw- en verliespraktijk (corinavansteenhoven.nl). Katja van der Linden is lid van de community Verlies en Rouw bij Avans Humanistiek in Utrecht.
An erratum to this article can be found at http://​dx.​doi.​org/​10.​1007/​s12479-014-0030-6.

Samenvatting

Iedereen kan te maken krijgen met het naderende overlijden van een dierbare. Rouwende studenten vormen een specifieke groep; zij zijn vaak onzichtbaar binnen de onderwijsinstelling maar lopen wel studievertraging op. Avans Hogeschool heeft in verliesbegeleider Corina van Steenhoven een vast aanspreekpunt voor studenten. En wat voor studenten geldt, is in veel bredere zin toepasbaar.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

Pallium

Pallium volgt de medische en verpleegkundige ontwikkelingen op het gebied van palliatieve zorg. Daarbij is de praktijk de belangrijkste leidraad. Hoewel de ontwikkelingen in Nederland en Vlaanderen vooral betrekking hebben op de zorg voor stervenden, streeft de redactie ernaar een breder spectrum van palliatieve zorgverlening te beschrijven.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2014

Pallium 1/2014 Naar de uitgave