Skip to main content
Top
Gepubliceerd in: Huisarts en wetenschap 1/2014

01-01-2014 | Journaal

Rood vlees en diabetes type 2

Auteur: Bart van Wijk

Gepubliceerd in: Huisarts en wetenschap | Uitgave 1/2014

Log in om toegang te krijgen
share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Samenvatting

Vlees eten leidt tot egoïsme en agressiviteit. Althans, dit waren de conclusies uit het onderzoek van Diederik Stapel en Roos Vonk een aantal jaar geleden. Verzonnen uitkomsten, naar nu blijkt. De relatie tussen het eten van rood vlees en ziektebeelden blijft echter een onderwerp waarnaar onderzoek wordt verricht.
Literatuur
go back to reference Pan A, et al. Changes in red meat consumption and subsequent risk of type 2 diabetes mellitus. Three cohorts of US men and women. JAMA Intern Med 2013;173:1328-35.PubMedCrossRef Pan A, et al. Changes in red meat consumption and subsequent risk of type 2 diabetes mellitus. Three cohorts of US men and women. JAMA Intern Med 2013;173:1328-35.PubMedCrossRef
Metagegevens
Titel
Rood vlees en diabetes type 2
Auteur
Bart van Wijk
Publicatiedatum
01-01-2014
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
Gepubliceerd in
Huisarts en wetenschap / Uitgave 1/2014
Print ISSN: 0018-7070
Elektronisch ISSN: 1876-5912
DOI
https://doi.org/10.1007/s12445-014-0004-2

Andere artikelen Uitgave 1/2014

Huisarts en wetenschap 1/2014 Naar de uitgave

Column

Statines