Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-12-2017 | In de etalage | Uitgave 6/2017

Denkbeeld 6/2017

Romantiek – voor jong en oud

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 6/2017
Auteurs:
Karl Devreese, Faye Vandebourry, Hilde Meesseman

Samenvatting

Romantiek is van alle tijden en leeftijden, maar voor jongeren is dit niet altijd vanzelfsprekend. Die constatering inspireerde het lerarenteam van IMB Brugge, campus Blydhove en medewerkers van woonzorgcentrum De Vliedberg om leerlingen van het zevende jaar Thuis- en bejaardenzorg te laten ervaren dat hun generatie geen alleenrecht heeft op de beleving van romantiek. In het kader van het beeldvormingsproject De Alzheimer Code lieten zij de leerlingen in gesprek gaan over romantiek met bewoners van het woonzorgcentrum. De resultaten werden verwerkt in een korte film: RE/OMANCE.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijf je als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw vak. Met het online abonnement heb je toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kun je op je gemak en wanneer het jou het beste uitkomt verdiepen in jouw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 6/2017

Denkbeeld 6/2017 Naar de uitgave

Achter de voordeur

Hoe nu verder?