Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-05-2016 | Van de redactie | Uitgave 2/2016

Nederlands Tijdschrift voor Evidence Based Practice 2/2016

ROM, PROM en PREM

Tijdschrift:
Nederlands Tijdschrift voor Evidence Based Practice > Uitgave 2/2016
Auteur:
dr. Hester Vermeulen
Belangrijke opmerkingen
dr. Hester Vermeulen lector Evidence Based Peri-operatieve Zorg, Hogeschool van Amsterdam en senior onderzoeker, afdeling Chirurgie, Academisch Medisch Centrum, Universiteit van Amsterdam

Samenvatting

Steeds meer leeft de opvatting dat het leveren van excellente zorg niet kan zonder de patiënt en/of de familie actief te betrekken. Door participatie van patiënten en/of familie kan de zorg immers beter afgestemd worden op hun wensen, behoeftes en problemen. Onderzoek toont aan dat participatie daadwerkelijk effect heeft op dimensies van excellente zorg. Participatie is geassocieerd met betere uitkomsten, zowel op het niveau van de patiënt en de zorgprofessionals als op de organisatie. Voorbeelden zijn een betere functionele status, grotere therapietrouw, meer zelfmanagement, personeelsbehoud, een korter verblijf in het ziekenhuis, verminderde heropnames, minder medische fouten en de gevolgen van dien.1) Maar hoe doe je dat?

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

Nederlands Tijdschrift voor Evidence Based Practice

Met het Nederlands Tijdschrift voor Evidence Based Practice (NTvEBP) wordt een brug geslagen tussen de wetenschap en de verpleegkundige praktijk van alledag. Want verpleegkundigen professionaliseren voortdurend en zoeken naar wegen om het eigen handelen wetenschappelijk te onderbouwen.

TvZ

Het vakblad TvZ belicht de verpleegkundige praktijk én wetenschap. De diepgaande en wetenschappelijke artikelen gaan over onderzoek, opinie, beleid en management.

BSL Verpleegkundige Totaal

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2016

Nederlands Tijdschrift voor Evidence Based Practice 2/2016 Naar de uitgave