Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-12-2017 | Uitgave 7-8/2017

GZ - Psychologie 7-8/2017

ROM als behandelondersteuning: met vallen en opstaan naar een nieuwe werkroutine

Tijdschrift:
GZ - Psychologie > Uitgave 7-8/2017
Auteurs:
Femke Jonker, Bea Tiemens, Reinier Koole
Belangrijke opmerkingen
Drs. F.J.R. (Femke) Jonker is gz-psycholoog, cognitief gedragstherapeut en volgt sinds 2016 een opleiding tot klinisch psycholoog (Radboud Universiteit, Nijmegen). Ze werkt bij ggz-instelling Pro Persona, is docent bij de RINO en is freelance pro Justitia rapporteur.
Prof. dr. B. (Bea) Tiemens is andragoog, epidemioloog, leider van het onderzoeksprogramma van Indigo, senior onderzoeker (Pro Persona Research), bijzonder hoogleraar Evidence based practice in mental health care (Radboud Universiteit, Nijmegen) en redactielid van het Nederlands Tijdschrift voor Evidence Based Practice.
Drs. R.A. (Reinier) Koole is (forensisch) basispsycholoog. Hij volgt de Research Master in Behavioural Science (Radboud Universiteit, Nijmegen).

Samenvatting

Routine Outcome Monitoring (ROM) wordt door veel professionals vooral geassocieerd met benchmarking en zorgverzekeraars, oftewel met ‘ROM omdat het moet’. ROM is echter primair een klinisch ondersteuningsinstrument, met aangetoond nut voor behandelaar en cliënt.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijf je als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw vak. Met het online abonnement heb je toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kun je op je gemak en wanneer het jou het beste uitkomt verdiepen in jouw vakgebied.

GZ-Psychologie

GZ-Psychologie is een onafhankelijk tijdschrift en richt zich geheel op de snelgroeiende beroepsgroep van gz-psychologen, waarvan er inmiddels meer dan 15.000 zijn. GZ-Psychologie wil de identiteit en ...

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 7-8/2017

GZ - Psychologie 7-8/2017 Naar de uitgave

Gesignaleerd

Gesignaleerd