Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-06-2017 | Arbeid & inkomen | Uitgave 2/2017

Geron 2/2017

Robot Annie helpt een handje

Tijdschrift:
Geron > Uitgave 2/2017
Auteur:
Ellen Willemse
Belangrijke opmerkingen
Over de auteur
Ellen Willemse werkte tot voor kort als toekomstonderzoeker bij Stichting Toekomstbeeld der Techniek, een stichting die al bijna 50 jaar is gespecialiseerd in toekomstverkenningen op het snijvlak van technologie en samenleving. In de STT-verkenningen wordt over de grenzen van sectoren en domeinen heen op zoek gegaan naar nieuwe technologische ontwikkelingen en mogelijke invloeden hiervan op de maatschappij. Willemse deed onder meer onderzoek naar de toekomst van voeding en geneesmiddelen, technologie in de zorg en de mens van 2050. De resulterende publicaties zijn gratis te downloaden op de website van STT: www.stt.nl .

Samenvatting

De eerste robots en zelflerende systemen zijn inmiddels tot onze maatschappij toegetreden. Hoogste tijd dus om na te denken over de gevolgen die deze ontwikkelingen kunnen hebben voor de zorg én de werknemers in de zorg.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Gerōn

Gerōn is een tijdschrift over ouder worden in de moderne samenleving, met informatie en opinies uit beleid, praktijk en wetenschap.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2017

Geron 2/2017 Naar de uitgave

Redactioneel

eHealth