Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-03-2014 | Artikelen | Uitgave 1/2014

Verslaving 1/2014

Rioolwateranalyse als additionele indicator voor drugsgebruik in de algemene bevolking

Tijdschrift:
Verslaving > Uitgave 1/2014
Auteurs:
Alexander L.N. van Nuijs, Cleo L. Crunelle, Adrian Covaci, Hugo Neels
Belangrijke opmerkingen
postdoctoraal onderzoeker, professor

Samenvatting

Rioolwateranalyse op excretieproducten van drugs is een veelbelovende techniek om drugsgebruik in de algemene bevolking in te schatten. De voordelen van rioolwateranalyses zijn dat ze objectief en snel uitvoerbaar zijn, wat het mogelijk maakt om de omvang en trends in drugsgebruik efficiënt in kaart te brengen De methodologie kan daarom beschouwd worden als complementair met socio-epidemiologisch onderzoek. Dit artikel geeft een overzicht van de resultaten van de methodologie, toegepast in België en in Europa. Rioolwateronderzoek kan additionele informatie over drugsgebruik opleveren dat gebruikt kan worden om het drugsbeleid efficiënter te maken.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Tijdschrift Verslaving

Het tijdschrift Verslaving belicht de achtergronden van de dagelijkse beroepspraktijk in de verslavingszorg. Verslaving biedt toegankelijke en gedegen informatie over de preventie, de behandeling en de maatschappelijke opvang van verslaafden. Daarnaast besteedt het aandacht aan de verslavende middelen zelf en aan de omgang met verslaafden.

Toon meer producten
Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2014

Verslaving 1/2014 Naar de uitgave

Methodiek in praktijk

ASS en verslaving