Skip to main content
main-content
Top

29-07-2011 | Nieuws

Rijnstate roept patiënten terug vanwege MRSA

In Rijnstate in Arnhem is in 2011 bij twaalf patiënten dezelfde variant van de MRSA-bacterie aangetroffen. Dat is meer dan normaal. Ziekenhuis Rijnstate denkt dat het om een vrij besmettelijke variant gaat.

Protocol

De patiënt waarbij de bacterie nu is aangetroffen wordt geïsoleerd verpleegd. Volgens Rijnstate Arnhem zijn alle benodigde maatregelen genomen conform het protocol.

Patiënten die worden teruggeroepen krijgen een brief waarin wordt gevraagd uit voorzorg een kweek te laten afnemen bij hun huisarts. Binnen vier tot vijf dagen weet het ziekenhuis of patiënten de bacterie bij zich hebben.

Weert

Eerder deze week is ook in het St.Jans Gasthuis in Weert de MRSA-bacterie aangetroffen. Het ziekenhuis heeft een opnamestop aangekondigd voor de Intensive Care.

Auteur(s): Suzanne Bremmers

Onze productaanbevelingen

BSL BijZijn XL

Vandaag leren wat u morgen in de praktijk wilt brengen. In BSL BijZijn XL vindt u alles wat u als professioneel verpleegkundige of verzorgende nodig heeft om uw kennis up-to-date te houden: een tijdschrift met actuele vakinformatie, online toegang tot de praktijkgerichte vakinformatie van het tijdschrift, online nieuws én geaccrediteerde online kennistoetsen.