Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2017 | Praktijkvoorbeeld | Uitgave 5/2017

Standby 5/2017

Richtlijn infectiepreventie nader bekeken

Tijdschrift:
Standby > Uitgave 5/2017
Auteurs:
Sjoerd Kuiken, Nynke Tymstra
Belangrijke opmerkingen

De auteurs

Drs. Sjoerd Kuiken is eigenaar van Kuiken Praktijk- management. Hij adviseert en begeleidt praktijken over praktijkmanagement en specifiek wet- en regelgeving.
Ook verzorgt hij hierover cursussen.
Dr. Nynke Tymstra is in 2003 afgestudeerd aan de RuG. In 2010 promoveerde zij op een onderwerp in de implantologie. Sinds 2007 is zij medepraktijkhouder van de teampraktijk Tandartspraktijk Ureterp, waar zij werkzaam is als algemeen practicus.
Samen bekeken zij voor Tandartspraktijk de WIP-richtlijn met als doel deze voor de beroepsgroep inzichtelijk en toepasbaar te maken en waar nodig een kritische noot te plaatsen.

Samenvatting

Het uitkomen van de Richtlijn infectiepreventie in mondzorgpraktijken in april 2016 was het moment om naar de eigen praktijk te kijken. In onze praktijk reinigenden we bijvoorbeeld het composietpistool na iedere behandeling netjes met een alcoholdoekje om deze daarna weer gebruiksklaar in de la te leggen. Volgens de richtlijn is dit niet voldoende. Maar wat is dan wel de juiste manier van ontsmetten en hoe kunnen we dit logistiek doorvoeren.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, tijdschriften en online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Standby

Standby is volledig afgestemd op het vakgebied van de tandartsassistent. Het geeft informatie over actuele ontwikkelingen in de tandheelkunde, behandelt praktijkvoorbeelden, geeft interessante achtergrondinformatie over arbeidsomstandigheden en bespreekt cursussen en vakliteratuur. Veel aandacht wordt besteed aan praktijkverhalen van andere assistenten en interviews met assistenten naar aanleiding van een stelling. Kortom, Standby is onmisbaar voor de tandartsassistent.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2017

Standby 5/2017 Naar de uitgave

Boek bespreking

Omgaan met diversiteit