Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-05-2007 | Richtlijnen voor de bedrijfsarts | Uitgave 5/2007

TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde 5/2007

Richtlijn ‘Handelen van de bedrijfsarts bij werknemers met rugklachten’

Tijdschrift:
TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde > Uitgave 5/2007
Auteur:
   

Samenvatting

Vrijwel iedereen maakt in zijn of haar leven wel een episode met rugpijn door. Het vóórkomen van rugklachten vormt een betrekkelijke constante. Er zijn geen aanwijzingen dat rugpijn tegenwoordig meer of minder vaak ontstaat dan een aantal decennia geleden. Wel is er een duidelijke stijging en daling met aan rugpijn gelieerde arbeidsongeschiktheid in de afgelopen jaren. Er zijn aanwijzingen dat de incidentie van arbeidsongeschiktheid als een gevolg van rugklachten tussen 1987 en 2000 met ongeveer 20% gedaald is. Dit is meer dan de daling van arbeidsongeschiktheid op grond van alle diagnosen. Tegelijkertijd deed zich een verschuiving voor in de toegekende diagnosen bij WAO-toekenning. In de jaren 80 werden de klachten benoemd naar anatomische afwijkingen zoals spondylose, meer recent worden de klachten benoemd als aspecifieke klachten.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

TBV Online Plus

Leden van de NVAB en NVVG hebben naast een abonnement op het Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde (TBV) ook online toegang tot vier tijdschriften.

TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde

TBV is het Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde. Kiest u voor TBV, dan blijft u op de hoogte van wetenschappelijke onderzoeken, praktijkonderzoeken, opinies, boekbesprekingen en nieuws van de vereniging.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2007

TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde 5/2007 Naar de uitgave

Praktijkperikel

Overbodig?

Aankondiging vijfde TBV-congres

Vijfde TBV-congres