Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-03-2013 | Onderzoek | Uitgave 3/2013

TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde 3/2013

Reuma@work Haalbaarheid van een e-healthinterventie om werkfunctioneren van werknemers met reuma te verbeteren

Tijdschrift:
TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde > Uitgave 3/2013
Auteurs:
I. Zoer, dr. J.L. Hoving, M. van der Meer, Y. van der Straaten, C. Logtenberg, S. Kraak-Put, Dr. N. de Vries, prof. dr. P.P. Tak, Dr. J.K. Sluiter, prof. dr. M.H.W. Frings-Dresen
Belangrijke opmerkingen
MSc. zijn respectievelijk als junior onderzoeker en senior onderzoeker werkzaam bij het
waren ten tijde van het onderzoek werkzaam als junior onderzoeker bij het
RN RN zijn werkzaam als reumaverpleegkundigen bij de
is werkzaam als reumatoloog was ten tijde van het onderzoek werkzaam als hoogleraar
zijn respectievelijk als universitair hoofddocent en hoogleraar en beiden als principal investigator (PI) werkzaam bij het
REUMA, E-HEALTHINTERVENTIE, WERKFUNCTIONEREN, HAALBAARHEIDSONDERZOEK
Dit artikel is niet ergens anders ter publicatie aangeboden. Alle auteurs hebben toestemming gegeven voor publicatie. Het onderzoek werd gefinancierd vanuit Instituut Gak. Geen financiële of andere belangen zijn geconstateerd.

Samenvatting

Het doel van de studie was de haalbaarheid te onderzoeken van de e-healthinterventie Reuma@work met begeleiding van een reumaverpleegkundige gericht op het verbeteren van werkfunctioneren van reumapatiënten. Het doel van de interventie is dat patiënten in drie stappen probleemoplossende vaardigheden aanleren, toegepast op problemen op het werk. Informatie over de haalbaarheid van de interventie (tevredenheid, intentie tot gebruik, implementatie en uitvoerbaarheid, en veranderingen in het werk) werd verzameld door middel van vragenlijsten, semigestructureerde interviews en informatie van de website. Individuele veranderingen vonden plaats in het werk van de patiënten. Het overgrote deel van de deelnemers was tevreden over het Reuma@work-programma, zowel over de website als over de begeleiding van de reumaverpleegkundige. Bijna alle deelnemers (ruim 90%) vonden Reuma@work nuttig en bevelen het programma aan voor andere werkende reumapatiënten. De e-healthinterventie Reuma@ work is haalbaar om te gebruiken in de klinische praktijk.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

TBV Online Plus

Leden van de NVAB en NVVG hebben naast een abonnement op het Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde (TBV) ook online toegang tot vier tijdschriften.

TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde

TBV is het Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde. Kiest u voor TBV, dan blijft u op de hoogte van wetenschappelijke onderzoeken, praktijkonderzoeken, opinies, boekbesprekingen en nieuws van de vereniging.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 3/2013

TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde 3/2013 Naar de uitgave