Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-01-2015 | Forum | Uitgave 1/2015

Tijdschrift voor Psychotherapie 1/2015

Repliek

Reactie op Van den Berg

Tijdschrift:
Tijdschrift voor Psychotherapie > Uitgave 1/2015
Auteurs:
Marit Kool, Helga Aalders
Belangrijke opmerkingen
m. kool, gz-psycholoog/schematherapeut, was tijdens de beschreven behandeling werkzaam bij het Penitentiair Psychiatrisch Centrum te Scheveningen. Momenteel is zij specialist in persoonlijkheidsproblematiek bij het NPI te Amsterdam. E-mail: marit.kool@npsai.nl.
h. aalders is klinisch psycholoog en psychotherapeut/programmavoorzitter persoonlijkheidsstoornissen bij Altrecht, Brinkveld Kliniek voor Schematherapie te Zeist.

Samenvatting

Met interesse lazen wij de reactie van Anne van den Berg op ons artikel ‘Behandeling van persoonlijkheidsstoornissen in een forensische setting’ (in nummer 2014/5). Wij krijgen de gelegenheid kort op zijn kanttekeningen te reageren en delen zijn hoop dat dit zal leiden tot bevordering van de behandeling van forensisch-psychiatrische patiënten. Wel willen we benadrukken dat de beschreven behandeling een N = 1-studie betreft, waarbij geëxperimenteerd is met de integratie van twee behandelvormen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Tijdschrift voor Psychotherapie

Het Tijdschrift voor Psychotherapie biedt informatie over nieuwe ontwikkelingen in de psychotherapie in binnen- en buitenland, over opleidingen, over wetenschappelijk onderzoek, over casuïstiek, over boeken en congressen.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2015

Tijdschrift voor Psychotherapie 1/2015 Naar de uitgave