Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-01-2015 | Gelezen | Uitgave 1/2015

Tijdschrift voor Psychotherapie 1/2015

Remke van Staveren (2013). Patiëntgericht communiceren in de ggz. Utrecht: de Tijdstroom. 258 p., € 32,-

Tijdschrift:
Tijdschrift voor Psychotherapie > Uitgave 1/2015
Auteur:
George Westermann
Belangrijke opmerkingen
g. westermann, kinder- en jeugdpsychiater, opleider aandachtsgebied kinder- en jeugdpsychiatrie en manager zorg, is werkzaam bij de afdeling Kinderen en Jeugdigen van Orbis GGZ te Sittard-Geleen.

Samenvatting

‘Woorden luisteren nauw’ en ‘c’est le ton qui fait la musique’. Met deze twee zegswijzen is de boodschap van dit boek samen te vatten. Het gaat in de (geestelijke) gezondheidszorg niet alleen om wat je zegt, maar ook om het hoe. Als psychotherapeut weet je als geen ander dat taal kan helen en net zo goed schade kan toebrengen. Ongeacht de kaders van waaruit je werkt, (lichaams)taal is het belangrijkste instrument dat je in een delicate combinatie van doelbewust en intuïtief handelen inzet, afgestemd op de ander die zich voor hulp tot je wendt.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Tijdschrift voor Psychotherapie

Het Tijdschrift voor Psychotherapie biedt informatie over nieuwe ontwikkelingen in de psychotherapie in binnen- en buitenland, over opleidingen, over wetenschappelijk onderzoek, over casuïstiek, over boeken en congressen.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2015

Tijdschrift voor Psychotherapie 1/2015 Naar de uitgave