Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-04-2015 | Prematuur | Uitgave 2/2015

Vakblad Sociaal Werk 2/2015

Reisgids naar huis

Ouders met te vroeg geboren kinderen

Tijdschrift:
Vakblad Sociaal Werk > Uitgave 2/2015
Auteur:
Liduine Schönau
Belangrijke opmerkingen
Max is nu een jaar oud. Het afgelopen jaar was zeer spannend voor zijn ouders. Zijn groei blijft achter maar hij kan met ondersteuning van professionals thuis goed eten en ontwikkelt zich goed. Elk bezoek aan de kinderarts-neonatoloog is gelukkig een bevestiging dat het goed gaat met hem. Vaak denken de vader en moeder van Max terug aan de tijd dat hij opgenomen was in het ziekenhuis, en zij geen idee hadden wat hen te wachten stond.
Liduine Schönau is medisch maatschappelijk werker in het Sint Franciscus Gasthuis onder meer op de afdeling neonatologie/kindergeneeskunde. Ze is master social work.

Samenvatting

Daar ligt Max, negen weken oud, geboren na 27 weken zwangerschap, in de couveuse op de High Care-afdeling van het ziekenhuis. Het zelfstandig ademen gaat hem goed af, de voeding krijgt hij nog via een sonde. Zijn ouders komen elke dag twee keer op bezoek. Elke dag hopen zij dat Max weer vooruit is gegaan en een stapje dichter bij huis is.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

Vakblad Sociaal Werk (voorheen Maatwerk)

Het vakblad behandelt alle facetten van het sociaal werk. Het signaleert, analyseert, rapporteert en informeert. En presenteert leerzame ervaringen uit de diverse werkvelden waarin maatschappelijk werkers, jeugdzorgwerkers en sociaal agogen zich bevinden.

BSL - Basisacademy Social Work

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2015

Vakblad Sociaal Werk 2/2015 Naar de uitgave

Internationaal

Capability approach

Boekwerk

Boekwerk

Werk in uitvoering

Burengerucht

Gespreksanalyse

‘Respect’