Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-09-2014 | Artikelen | Uitgave 9/2014

Bijblijven 9/2014

Rehabilitatie en zelfmanagement bij chronische depressie*

Tijdschrift:
Bijblijven > Uitgave 9/2014
Auteur:
Prof. dr. Jan Spijker
Belangrijke opmerkingen
psychiater en hoofd van zorgprogramma Depressie Pro Persona, Nijmegen en hoogleraar chronische depressie, Behavioural Science Institute, Radboud Universiteit Nijmegen en Trimbos-instituut Utrecht
* Dit artikel is een bewerking van Spijker J, Weeghel J van. Rehabilitatie bij chronische depressie. In: Rooijen S van, Weeghel J van (red). Psychiatrische rehabilitatie. Jaarboek 2010-2011. Amsterdam: SWP, 2011.

Samenvatting

Zo’n 20% van de patiënten met een depressie ontwikkelt een chronisch beloop. Er is weinig bekend over rehabilitatie voor deze doelgroep. Daarom is een cursus rehabilitatie door zelfmanagement ontwikkeld die onderzocht wordt op effectiviteit. De cursus kan onderdeel worden van een begeleiding waarvoor de eerste en tweede lijn gezamenlijk zorg dragen. De POH-GGZ en de basis-GGZ kunnen hierin een belangrijke rol spelen

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Bijblijven

Bijblijven geeft inzicht in de huidige stand van zaken over onderwerpen die u als huisarts in uw dagelijkse praktijk tegenkomt. Bijblijven verschijnt 10 keer per jaar, waarbij in elk nummer een ander thema centraal staat.

Toon meer producten
Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 9/2014

Bijblijven 9/2014 Naar de uitgave