Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

Gepubliceerd in: Tandartspraktijk 1/2019

01-02-2019

Regulatie en de tijdelijke voorziening

Auteurs: Josje Bode, Guus van den Bosch

Gepubliceerd in: Tandartspraktijk | Uitgave 1/2019

Log in om toegang te krijgen
share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Samenvatting

Deze 60-jarige patiënt heeft esthetische en functionele klachten met betrekking tot haar onderfront. Op 20-jarige leeftijd heeft zij een trauma van het bovenfront gehad waarvoor destijds de frontbrug is geplaatst. Alle overige restauraties zijn de afgelopen twintig jaar met tussenpozen geplaatst. De laatste jaren is het onderfront echter langzaam uitgegroeid en gekipt, en momenteel doet zich een endodontisch probleem aan element 32 voor: deze heeft een fistel en wordt als verloren beschouwd. Hoewel er veel horizontaal botverlies is, zijn er geen pockets dieper dan 3 mm. Er is een groot mobiliteitsverschil tussen de incisieven en element 33. De mondhygiëne is uitstekend. Om aan de esthetische en functionele wens te voldoen, hebben we gekozen voor orthodontisch reguleren en een vierdelige etsspalk van perskeramiek met een dummy ter plaatse van element 32.

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL Tandarts Totaal houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit abonnement krijgt u tijdschrift TandartsPraktijk in de bus, heeft u toegang tot een groot aantal tandheelkundige boeken en geaccrediteerde nascholing, waaronder de TP Kennistoetsen. Alles in uw eigen tijd en wanneer het u het beste uitkomt. Op BSL Tandarts Totaal vindt u betrouwbare en actuele vakinformatie om u nóg beter te maken in uw vak.


TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Metagegevens
Titel
Regulatie en de tijdelijke voorziening
Auteurs
Josje Bode
Guus van den Bosch
Publicatiedatum
01-02-2019
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
Gepubliceerd in
Tandartspraktijk / Uitgave 1/2019
Print ISSN: 0167-1685
Elektronisch ISSN: 1875-6808
DOI
https://doi.org/10.1007/s12496-019-0010-4