Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

13-09-2021 | Onderzoek | Uitgave 10/2021

Huisarts en wetenschap 10/2021

Regionale ketenzorg chronische nierschade in Noordwest-Veluwe

Tijdschrift:
Huisarts en wetenschap > Uitgave 10/2021
Auteurs:
Marian Klein Leugemors, Svenja Friedrich, Anne Meike Boels, Nick Willemsen, Margreet Mazier, KwokWai Mui, P. A. J. Buis
Belangrijke opmerkingen
Klein Leugemors M, Friedrich S, Boels AM, Willemsen NTP, Mazier M, Mui KW, Buis PAJ. Regionale ketenzorg chronische nierschade in Noordwest-Veluwe. Huisarts Wet 2021;64(10):33-6. DOI:10.1007/s12445-021-1270-4.
Mogelijke belangenverstrengeling: niets aangegeven.

Samenvatting

De zorg voor patiënten met chronische nierschade (CNS) kan beter. Opsporing, goede registratie, controle en behandeling zijn in veel huisartsenpraktijken nog niet goed op orde. In de regio Noordwest-Veluwe en Zeewolde hebben we een project opgezet om onze huisartsen hierbij te ondersteunen. Het bleek mogelijk een goed afgestemde werkwijze op het gebied van CNS te implementeren. De registratie, controle en behandeling van patiënten bekend met CNS verbeterden. Ook de communicatie met onder andere de apothekers op het gebied van nierfuncties is versterkt. Daarnaast lijkt het aantal verwijzingen naar de tweede lijn te zijn verminderd.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

DocsOnline – Vakinformatie voor huisartsen

Met DocsOnline blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

Huisarts en Wetenschap

Dit vierwekelijks verschijnend tijdschrift van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) geeft informatie die een bijdrage levert aan het wetenschappelijk fundament van de huisartsgeneeskunde.

Proefabonnement BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Met het proefabonnement krijgt u toegang tot: één geaccrediteerde web-tv en tien interessante boektitels. 


BSL Huisarts Totaal 1 maand gratis:  € 0,-

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 10/2021

Huisarts en wetenschap 10/2021 Naar de uitgave