Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-05-2014 | Nascholing | Uitgave 5/2014

Huisarts en wetenschap 5/2014

Recente ontwikkelingen in de psychotherapie

Tijdschrift:
Huisarts en wetenschap > Uitgave 5/2014
Auteurs:
prof.dr. Marcus Huibers, dr. Harm van Marwijk
Belangrijke opmerkingen
VU, afdeling Klinische Psychologie, Van der Boechorststraat 1, 1081 BT Amsterdam: prof.dr. M.J.H. Huibers, psycholoog/psychotherapeut, en hoogleraar Klinische Psychologie en Experimentele Psychotherapie. VUmc, afdeling Huisartsgeneeskunde en Ouderengeneeskunde: dr. H.W.J. van Marwijk, huisarts en universitair hoofddocent Huisartsgeneeskunde • Correspondentie: m.j.huibers@vu.nl • Mogelijke belangenverstrengeling: niets aangegeven.

Samenvatting

Huibers MJ, Van Marwijk HWJ. Recente ontwikkelingen in de psychotherapie. Huisarts Wet 2014;57(5):260–4.
Op het gebied van de psychotherapie heeft zich de laatste jaren een aantal nieuwe ontwikkelingen voorgedaan. In dit nascholingsartikel beschrijven we een aantal van deze nieuwe vormen van psychotherapie: internettherapie, Eye Movement Desensitization and Reprocessing, Mindfulness-based Cognitive Therapy, Acceptance and Commitment Therapy en schematherapie. We beschrijven de inhoud van deze behandelingen, gaan in op de wetenschappelijke evidentie ervoor en geven aan voor welke groepen patiënten deze therapieën effectief zijn gebleken. We eindigen met praktische implicaties voor de huisartsgeneeskundige praktijk.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

DocsOnline – Vakinformatie voor huisartsen

Met DocsOnline blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

Huisarts en Wetenschap

Dit vierwekelijks verschijnend tijdschrift van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) geeft informatie die een bijdrage levert aan het wetenschappelijk fundament van de huisartsgeneeskunde.

Proefabonnement BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Met het proefabonnement krijgt u toegang tot: één geaccrediteerde web-tv en tien interessante boektitels. 


BSL Huisarts Totaal 1 maand gratis:  € 0,-

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2014

Huisarts en wetenschap 5/2014 Naar de uitgave

Spreekuur

Wondroos