Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2017 | Uitgave 8/2017

Tandartspraktijk 8/2017

Recappen: Wie prikt zich nog…

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 8/2017
Auteurs:
Sjoerd Kuiken, Nynke Tymstra
Belangrijke opmerkingen
Drs. Sjoerd Kuiken is eigenaar van Kuiken Praktijkmanagement. Hij adviseert en begeleidt praktijken rondom praktijkmanagement en specifiek wet- en regelgeving. Tevens verzorgt hij cursussen over deze onderwerpen.
Dr. Nynke Tymstra is in 2003 afgestudeerd aan de RuG. In 2010 promoveerde zij op een onderwerp in de implantologie. Sinds 2007 is zij mede-praktijkhouder van de teampraktijk Tandartspraktijk Ureterp, waar zij werkzaam is als algemeen practicus. Samen duiken zij voor TP in de WIP-richtlijn met als doel deze voor de beroepsgroep inzichtelijk en toepasbaar te maken en waar nodig een kritische noot te plaatsen.

Samenvatting

De belangrijkste wijziging in hoofdstuk 6, ‘Accidenteel bloedcontact’, van de in 2007 verschenen richtlijn ‘Infectiepreventie in de tandheelkundige praktijk’ betreft het verbod op het zogenaamd recappen van naalden. Hierin worden verder aanbevelingen gegeven ter voorkoming van, en de handelwijze bij een accidenteel bloedcontact. In de praktijk blijkt het nog best lastig om te voldoen aan het verbod op recappen. En wat vinden we van het verwijderen van de gebruikte naald van de anesthesiespuit? In dit artikel wordt het verbod toegelicht en passeren mogelijk- en moeilijkheden en tips de revue.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, tijdschriften en online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 8/2017

Tandartspraktijk 8/2017 Naar de uitgave

X-Puzzel

X-puzzel #8

Reacties van lezers

Geachte Redactie,