Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-08-2021 | Ingezonden | Uitgave 8/2021

Huisarts en wetenschap 8/2021

Reacties ‘Een goed gesprek over het afbouwen van antidepressiva’

Tijdschrift:
Huisarts en wetenschap > Uitgave 8/2021
Auteur:
Huisarts en Wetenschap

Samenvatting

In 2020 zette ik in het kader van mijn laatste opleidingsjaar een verbeterproject op, waarbij ik patiënten benaderde die al langer antidepressiva gebruikten en minstens 1 jaar niet waren aangesproken of gecontroleerd op hun gebruik. Van de 23 mensen die ik opriep voor controle middels een brief, verschenen er uiteindelijk 10 op het spreekuur. Eén patiënt bleek zelf al te zijn gestopt en 3 heb ik succesvol begeleid bij het afbouwen; een bescheiden resultaat. De door de onderzoekers ontwikkelde keuzehulp had mijn opbrengst mogelijk succesvoller kunnen maken.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

DocsOnline – Vakinformatie voor huisartsen

Met DocsOnline blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

Huisarts en Wetenschap

Dit vierwekelijks verschijnend tijdschrift van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) geeft informatie die een bijdrage levert aan het wetenschappelijk fundament van de huisartsgeneeskunde.

Proefabonnement BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Met het proefabonnement krijgt u toegang tot: één geaccrediteerde web-tv en tien interessante boektitels. 


BSL Huisarts Totaal 1 maand gratis:  € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 8/2021

Huisarts en wetenschap 8/2021 Naar de uitgave

Casuïstiek

Nagelletsel