Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-06-2010 | Ingezonden reactie | Uitgave 4/2010

GZ - Psychologie 4/2010

Reactie van J. Houtveen op ‘Onderzoek naar ‘medisch onverklaarde klachten’ is strijdig met basale wetenschappelijke en ethische principes’ van I. Bramsen

Tijdschrift:
GZ - Psychologie > Uitgave 4/2010
Auteur:
Dr. Jan Houtveen
Belangrijke opmerkingen
Dr Jan Houtveen, psychofysioloog, is werkzaam bij de afdeling Klinische en Gezondheidspsychologie van de Universiteit Utrecht waar hij zich al lange tijd bezighoudt met onderzoek naar medisch onverklaarde klachten.

Samenvatting

Met grote verbazing heb ik de reactie van dr. I. Bramsen op het artikel van ondergetekende en Lorenz van Doornen over de rol van stressreacties in het lichaam bij medisch onverklaarde klachten gelezen. Hieronder ga ik in op zaken die door Bramsen worden aangehaald. Deze weerspiegelen trouwens heel mooi de standpunten van sommige patiënten met medisch onverklaarde klachten.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijf je als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw vak. Met het online abonnement heb je toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kun je op je gemak en wanneer het jou het beste uitkomt verdiepen in jouw vakgebied.

GZ-Psychologie

GZ-Psychologie is een onafhankelijk tijdschrift en richt zich geheel op de snelgroeiende beroepsgroep van gz-psychologen, waarvan er inmiddels meer dan 15.000 zijn. GZ-Psychologie wil de identiteit en ...

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2010

GZ - Psychologie 4/2010 Naar de uitgave