Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-01-2015 | Forum | Uitgave 1/2015

Tijdschrift voor Psychotherapie 1/2015

Reactie op Kool en Aalders

Tijdschrift:
Tijdschrift voor Psychotherapie > Uitgave 1/2015
Auteur:
Anne van den Berg
Belangrijke opmerkingen
a. van den berg, klinisch psycholoog en psychotherapeut, was ruim twintig jaar werkzaam in de forensische psychiatrie. Momenteel werkt hij bij Psychologenpraktijk Maas en Niers te Gennep. Hij heeft diverse publicaties over forensische psychiatrie op zijn naam, onder andere in dit tijdschrift. E-mail: anne@berg-op.nl.

Samenvatting

Met genoegen las ik het artikel ‘Behandeling van persoonlijkheidsstoornissen in een forensische setting’ (in nummer 2014/5) van Marit Kool en Helga Aalders over de integratie van schematherapie en delictscenarioprocedure (Van Beek, 1999) bij de behandeling van een forensisch-psychiatrische patiënt. In dit tijdschrift wordt weinig over en vanuit het forensisch-psychiatrische veld gepubliceerd, terwijl daar veel psychotherapeutisch behandeld wordt.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Tijdschrift voor Psychotherapie

Het Tijdschrift voor Psychotherapie biedt informatie over nieuwe ontwikkelingen in de psychotherapie in binnen- en buitenland, over opleidingen, over wetenschappelijk onderzoek, over casuïstiek, over boeken en congressen.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2015

Tijdschrift voor Psychotherapie 1/2015 Naar de uitgave

Forum

Repliek