Skip to main content
Top
Gepubliceerd in: Sociaal Bestek 3/2017

01-06-2017 | Arbeidsmarkt in cijfers en trends

Re-integratie publiek en privaat verzekerden

Gepubliceerd in: Sociaal Bestek | Uitgave 3/2017

Log in om toegang te krijgen
share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Samenvatting

Werkgevers hebben wat betreft de WGA twee opties: hun werknemers publiek verzekeren via UWV of een verzekering afsluiten bij een private verzekeraar en eigenrisicodrager worden. Zijn er verschillen tussen beide groepen werknemers in de ervaren re-integratieactiviteiten en successen in de periode vóór de WIA? UWV Kenniscentrum zocht het uit.
Literatuur
1.
go back to reference Aan het onderzoek hebben ook rond 2.600 vangnetters deelgenomen; ex-werknemers en uitzendkrachten in het vangnet ziektewet. Deze groep is in dit onderzoek buiten beschouwing gelaten omdat zij op dat moment nog niet onder het eigenrisico WGA vielen. Aan het onderzoek hebben ook rond 2.600 vangnetters deelgenomen; ex-werknemers en uitzendkrachten in het vangnet ziektewet. Deze groep is in dit onderzoek buiten beschouwing gelaten omdat zij op dat moment nog niet onder het eigenrisico WGA vielen.
2.
go back to reference Hieronder vallen het betalen van therapie of behandeling en het doorverwijzen daar hulpverleners voor zowel ziekte als overige belemmeringen. Hieronder vallen het betalen van therapie of behandeling en het doorverwijzen daar hulpverleners voor zowel ziekte als overige belemmeringen.
3.
go back to reference Wachtlijstbemiddeling, advies voor problemen in de privé-situatie, anders. Wachtlijstbemiddeling, advies voor problemen in de privé-situatie, anders.
4.
go back to reference Ander werk, minder taken of minder uren aangeboden. Ander werk, minder taken of minder uren aangeboden.
5.
go back to reference Aangeboden om op therapeutische basis te gaan werken, werkplekaanpassingen, hulpmiddelen aangeboden, op werk gerichte scholing/training aangeboden, conflictbemiddeling of mediatie aangeboden Aangeboden om op therapeutische basis te gaan werken, werkplekaanpassingen, hulpmiddelen aangeboden, op werk gerichte scholing/training aangeboden, conflictbemiddeling of mediatie aangeboden
Metagegevens
Titel
Re-integratie publiek en privaat verzekerden
Publicatiedatum
01-06-2017
Gepubliceerd in
Sociaal Bestek / Uitgave 3/2017
Print ISSN: 0921-5344
Elektronisch ISSN: 2468-1377
DOI
https://doi.org/10.1007/s41196-017-00069-0

Andere artikelen Uitgave 3/2017

Sociaal Bestek 3/2017 Naar de uitgave