Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-06-2017 | Gezondheid & zorg | Uitgave 2/2017

Geron 2/2017

Radio Remember: de kracht van muziek bij dementie

Tijdschrift:
Geron > Uitgave 2/2017
Auteurs:
Frans Hoogeveen, Mari Groenendaal
Belangrijke opmerkingen
Over de auteur
Frans Hoogeveen is GZ-psycholoog en specialist dementiezorg. Van 2009 tot eind 2016 was hij lector psychogeriatrie aan De Haagse Hogeschool. Hij is eigenaar van Hoogeveen WTAG; www.franshoogeveen.com . Contact: info@franshoogeveen.com.
Mari Groenendaal is lecturer practitioner bij Woonzorgcentra Haaglanden en verbonden aan het lectoraat Psychogeriatrie aan De Haagse Hogeschool.

Samenvatting

Er komt steeds meer bewijs voor de positieve effecten van het luisteren naar voorkeursmuziek bij mensen met dementie. Hoewel smaken sterk kunnen verschillen, horen mensen het liefst muziek die hen rond hun twintigste levensjaar emotioneel raakte. Die muziek roept herinneringen en gevoelens op, en blijft dat een leven lang doen. Daarom werd enkele jaren geleden Radio Remember ontwikkeld, een online radiostation dat muziek draait voor mensen met dementie.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Gerōn

Gerōn is een tijdschrift over ouder worden in de moderne samenleving, met informatie en opinies uit beleid, praktijk en wetenschap.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2017

Geron 2/2017 Naar de uitgave

Redactioneel

eHealth