Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-02-2014 | Wetenschap kritisch bekeken | Uitgave 1/2014

Nederlands Tijdschrift voor Evidence Based Practice 1/2014

Public health nursing case management for women receiving temporary assistance for needy families: a randomized controlled trial using community-based participatory research1)

Tijdschrift:
Nederlands Tijdschrift voor Evidence Based Practice > Uitgave 1/2014
Auteur:
dr. Bea Tiemens
Belangrijke opmerkingen
dr. Bea Tiemens senior wetenschappelijk medewerker, Pro-Persona Centre for Education and Science; directeur Centrum voor Zorgmonitoring en hoofd Onderzoek Indigo Service Organisatie

Samenvatting

In 1996 startte in de Verenigde Staten een nieuw programma voor mensen met een bijstandsuitkering, het ‘Temporary Assistance for Needy Families’ (TANF) programma. Deelnemers aan dit programma zijn voor het merendeel (96%) alleenstaande moeders met kinderen. Belangrijk doel van dit programma is deze vrouwen aan een baan te helpen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

Nederlands Tijdschrift voor Evidence Based Practice

Met het Nederlands Tijdschrift voor Evidence Based Practice (NTvEBP) wordt een brug geslagen tussen de wetenschap en de verpleegkundige praktijk van alledag. Want verpleegkundigen professionaliseren voortdurend en zoeken naar wegen om het eigen handelen wetenschappelijk te onderbouwen.

TvZ

Het vakblad TvZ belicht de verpleegkundige praktijk én wetenschap. De diepgaande en wetenschappelijke artikelen gaan over onderzoek, opinie, beleid en management.

BSL Verpleegkundige Totaal

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2014

Nederlands Tijdschrift voor Evidence Based Practice 1/2014 Naar de uitgave

Toepassing in de praktijk

Excellente zorg