Skip to main content
Top

2016 | OriginalPaper | Hoofdstuk

21. Psychoseksuele stoornissen

Auteur : J. S. Reedijk

Gepubliceerd in: Psychiatrie

Uitgeverij: Bohn Stafleu van Loghum

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Samenvatting

Veel emotionele problemen zijn met de seksualiteit verbonden. De seksualiteit is belangrijk omdat we er onze identiteit aan ontlenen. Het vrouw- of man-zijn heeft in de omgang met andere mensen een doorslaggevende betekenis. De seksuele identiteit bepaalt niet alleen hoe je eruitziet, zij bepaalt ook wat anderen van jou zullen verwachten. Daarom is het een bron van zorgen als je niet zeker bent van die identiteit, als je twijfelt of jouw uiterlijk wel voldoet aan de gangbare normen van aantrekkelijkheid.
Literatuur
go back to reference Beknopte handleiding bij de Diagnostische Criteria van de DSM-IV (vert. G.A.S. Koster van Groos). Swets en Zeitlinger, Lisse, 2e druk, 1995. Beknopte handleiding bij de Diagnostische Criteria van de DSM-IV (vert. G.A.S. Koster van Groos). Swets en Zeitlinger, Lisse, 2e druk, 1995.
go back to reference Cohen-Kettenis, P., Genderdifferentiatie: een inventarisatie van onderzoek in Nederland. In: Tijdschrift voor Psychiatrie, jrg. 27, nr. 7, 1985. Cohen-Kettenis, P., Genderdifferentiatie: een inventarisatie van onderzoek in Nederland. In: Tijdschrift voor Psychiatrie, jrg. 27, nr. 7, 1985.
go back to reference Draaijer, N., Dissociatie en trauma bij psychiatrische patiënten. Maandblad voor de Geestelijke volksgezondheid, 8, 1994. Draaijer, N., Dissociatie en trauma bij psychiatrische patiënten. Maandblad voor de Geestelijke volksgezondheid, 8, 1994.
go back to reference Frenken, J., De verkrachter bestaat niet. Maandblad voor de Geestelijke volksgezondheid, 9, 1995. Frenken, J., De verkrachter bestaat niet. Maandblad voor de Geestelijke volksgezondheid, 9, 1995.
go back to reference Giese, H. en V.E. von Gebsattel, Psychopathologie der Sexualität. Enke Verlag, Stuttgart, 1962. Giese, H. en V.E. von Gebsattel, Psychopathologie der Sexualität. Enke Verlag, Stuttgart, 1962.
go back to reference Putte D. van de, Parafilieën: een mannenzaak? De betekenis van de sex-ratio van parafilieën. Tijdschrift voor Psychiatrie, 34, 2, 1992. Putte D. van de, Parafilieën: een mannenzaak? De betekenis van de sex-ratio van parafilieën. Tijdschrift voor Psychiatrie, 34, 2, 1992.
go back to reference Verschoor, A., en J. Poortinga, Een dubbel bestaan, transvestieten en hun omgeving. Swets en Zeitlinger, Lisse, 1991. Verschoor, A., en J. Poortinga, Een dubbel bestaan, transvestieten en hun omgeving. Swets en Zeitlinger, Lisse, 1991.
go back to reference Quelle M., I. van der Heijden en N. Nicolai, Dagbehandeling voor vrouwen met een geschiedenis van seksuele trauma’s. Maandblad voor de Geestelijke volksgezondheid, 9, 1994. Quelle M., I. van der Heijden en N. Nicolai, Dagbehandeling voor vrouwen met een geschiedenis van seksuele trauma’s. Maandblad voor de Geestelijke volksgezondheid, 9, 1994.
Metagegevens
Titel
Psychoseksuele stoornissen
Auteur
J. S. Reedijk
Copyright
2016
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
DOI
https://doi.org/10.1007/978-90-368-1564-2_21