Skip to main content
main-content
Top

22-09-2016 | Psychologie | Nieuws

VWS start publiekscampagne over depressie

VWS start op 26 september een brede publiekscampagne met als doel het verlagen van de drempel om over depressie te praten. Dit kan leiden tot een toename in het aantal mensen dat hulp zoekt. De campagne richt zich dit jaar speciaal op jonge vrouwen (18-35 jaar) en jongeren (13-18 jaar). Zo bericht de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG).

Campagne

De publiekscampagne bestaat uit twee onderdelen:

  • Via social media en televisie wordt het publiek erop gewezen dat een depressie een ernstige ziekte is die niet vanzelf overgaat en dat er een website is waar je terecht kunt voor meer informatie, hulp en advies.
  • Naast het algemene publiek richt de campagne zich in het eerste jaar (2016) specifiek op jonge vrouwen (18-35 jaar) en jongeren (13-18 jaar).

Website

Depressie is een veelvoorkomende ziekte die bijna 20 procent van de volwassenen ooit in hun leven treft. Het is niet altijd eenvoudig om signalen van depressie te herkennen. Op de speciale website staat informatie die helpt om een depressie te herkennen en erover te praten. Met als onderwerpen bijvoorbeeld zelfhulp, hulpinstanties en leven met depressie

Meer informatie

Bron: Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG)

Gerelateerd

Aanbevolen

01-04-2015 | Nieuws | Uitgave 2/2015

CGT of IPT bij depressie?

Patiënt A heeft een depressie ontwikkeld na het overlijden van een geliefde. Patiënt B is inactief geworden na zijn depressieve klachten. Welke vorm van psychotherapie zou u deze patiënten adviseren: cognitieve gedragstherapie (CGT) of interpersoonli…


Aanbevolen

2015 | OriginalPaper | Hoofdstuk

ACT bij depressie

Depressie is een verzamelnaam voor verschillende gedragspatronen. In dit hoofdstuk wordt met een functionele blik gekeken naar verschillende aspecten die aan depressieve gedragspatronen kunnen worden onderscheiden. De zes kernprocessen worden doorlop

Aanbevolen

2009 | Boek

Preventieve cognitieve training bij terugkerende depressie

Preventieve cognitieve training bij terugkerende depressie is een protocol voor psychologen, psychotherapeuten, psychiaters en andere hulpverleners in de geestelijke gezondheidszorg gericht op het voorkomen van terugval bij cliënten die hersteld zijn van voorgaande depressies.

>> Bekijk alle GZ-protocollen (handleidingen) in BSL Psychologie Totaal

Onze productaanbevelingen

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijf je als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw vak. Met het online abonnement heb je toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kun je op je gemak en wanneer het jou het beste uitkomt verdiepen in jouw vakgebied.