Skip to main content
main-content
Top

08-09-2017 | Psychologie | Nieuws

Verband gevonden tussen slapeloosheid en mentale gezondheid

Het behandelen van slapeloosheid met cognitieve gedragstherapie zou mentale problemen zoals angst, depressie en paranoia doen verminderen.


Dat schrijven onderzoekers van het Sleep and Circadian Neuroscience Institute van de Universiteit van Oxford in The Lancet. Een verstoorde nachtrust zou volgens de wetenschappers een van de grootste redenen achter paranoia, hallucinaties en andere mentale problemen zijn bij jongvolwassenen met een gemiddelde leeftijd van 25 jaar.

Lees volledige artikel op www.nu.nl >> 

Gerelateerde informatie

Aanbevolen

2010 | Boek

Behandeling van langdurige slapeloosheid

Behandeling van langdurige slapeloosheid is een protocol voor hulpverleners in de geestelijke gezondheidszorg die cliënten met langdurige slapeloosheid behandelen. In dit boek voor therapeuten (incl. dvd met behandelsessies) wordt slapeloosheid niet


Alles over slaapstoornissen in BSL Psychologie Totaal >>

Onze productaanbevelingen

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijf je als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw vak. Met het online abonnement heb je toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kun je op je gemak en wanneer het jou het beste uitkomt verdiepen in jouw vakgebied.

Beeldrechten