Skip to main content
main-content
Top

15-08-2019 | Psychologie | Nieuws

Vakbonden akkoord met de nieuwe ggz-cao

Alle betrokken partijen geven groen licht voor het onderhandelingsakkoord voor de nieuwe cao in de ggz. Dat houdt onder meer in dat werknemers de komende tijd meer gaan verdienen.

De lonen in de ggz stijgen de komende tweeënhalf jaar met 8,3 procent, dat kwamen de vakbonden en GGZ Nederland eerder dit jaar al overeen. Ze spraken bovendien af dat de vergoedingen voor stagiairs en werknemers in opleiding omhoog gaan en dat het personeel een eenmalige uitkering van 500 euro krijgt. Ook zijn er afspraken gemaakt rondom inspraak voor medisch specialisten.

De leden en het bestuur van GGZ Nederland gaven eerder al groen licht voor dit akkoord. Inmiddels hebben ook werknemersorganisaties FNV, CNV Zorg en Welzijn, NU ’91 en FBZ ingestemd. Nu alle partijen het met elkaar eens zijn, moet de tekst nog uitgewerkt worden en dan kan het ministerie van SZW een algemeenverbindendverklaring uitspreken. De nieuwe cao loopt tot 1 december 2021.

Bron: Skipr.nl


Onze productaanbevelingen

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.