Skip to main content
main-content
Top

06-12-2018 | Psychologie | Nieuws

Trimbos onderzoek effectiviteit POH-GGZ

Het Trimbos instituut en de Landelijk Vereniging POH-GGZ gaan uitzoeken wat wel en niet goed werkt bij de praktijkondersteuner GGZ bij de huisarts. De onderzoekers willen zo scherp krijgen welke factoren in de organisatie en uitvoering de hulp aan volwassenen met een depressie, angst of overspannen doelmatiger en effectiever maken.


De onderzoekers bevragen 500 patiënten van deelnemende POH’s-GGZ via online vragenlijsten op 3 momenten: na de intake, na 3 maanden en na 12 maanden. De vragen gaan over psychische problemen, kwaliteit van leven en zorggebruik en functioneren op het werk.

Deelnemers

Deelnemers aan het onderzoek moeten 18 jaar of ouder zijn en en het afgelopen jaar geen hulp van een professionele GGZ-zorgverlener hebben ontvangen. Onderzoekers hopen te achterhalen welke soort organisatie en uitvoering te linken valt aan betere patiëntuitkomsten en hogere kosteneffectiviteit. 

Voor het effectonderzoek, worden nog deelnemende POH’s-GGZ gezocht die volwassen patiënten uitnodigen om mee te doen en willen bijhouden welke zij hen geven.

Bron: Skipr

Gerelateerde informatie

Aanbevolen

04-12-2018 | Psychologie | Nieuws

LV POH-GGZ sluit aan bij P3NL

De Landelijke Vereniging Praktijk Ondersteuners Huisartsen Geestelijke Gezondheidszorg (LV POH-GGZ) sluit zich per 1 januari 2019 aan bij P3NL. Daarmee krijgt de federatie van psychologen, psychotherapeuten en pedagogen een elfde lid. 


Aanbevolen

2015 | hbo | Boek

Protocollen voor begeleiding van mensen met psychische klachten

Handleiding voor POH-GGZ en overige zorgprofessionals

Met deze uitgave heeft u een overzicht in handen van de belangrijkste behandelprotocollen voor de dagelijkse praktijk van de POH-GGZ. Het bevat zes protocollen voor de behandeling van veel voorkomende ...


 => Alle POH-GGZ vakinformatie in de BSL Shop >>

Onze productaanbevelingen

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.