Skip to main content
main-content
Top

08-01-2019 | Psychologie | Nieuws

Tieners in nood eerder herkennen

Als een tiener een einde maakt aan zijn leven, roept dat veel vragen op, zegt onderwijsdirecteur Thea van Riel van het Summa-college in Eindhoven. "De impact daarvan is heel groot. Dat voel je in zo'n school. Dat gaat als een soort spanning door de school heen." 

Lees meer NOS Nieuwsuur Wat is er te doen tegen een stijgend aantal zelfdodingen onder jongeren? (zondag 6-1-2019) >>

Aanbevolen: VOZZ | Vragenlijst Over Zelfbeschadiging en Zelfdoding (18 t/m 21 jaar, afneembaar vanaf 12 jaar) > BSL Shop

Gerelateerde informatie

Aanbevolen

11-09-2017 | Psychologie | Nieuws

Er is veel meer suïcidaliteit onder jongeren dan vermoed

Ad Kerkhof is sinds 1979 betrokken bij wetenschappelijk onderzoek naar suïcidepreventie. Sinds 1996 als hoogleraar aan de VU. BSL Testweb vroeg hem wat meer te vertellen over het meetinstrument VOZZ Vragenlijst over zelfdoding en zelfbeschadiging. De VOZZ meet de ernst van suïcidaliteit bij jongeren van 12 t/m 21 jaar.


Aanbevolen

19-04-2016 | Psychologie | E-learning

Suïcidepreventie in de praktijk

Ad Kerkhof en Bert van Luyn discussiëren in een aantal videofragmenten over suïcidepreventie in de praktijk aan de hand van vier casus en drie stellingen.


Aanbevolen

2016 | Boek

Behandeling van suïcidaal gedrag in de praktijk van de GGZ

Behandeling van suïcidaal gedrag in de praktijk richt zich primair op wat je als hulpverlener moet doen: welke vragen stel je, hoe stel je ze, wanneer en aan wie, hoe zorg je voor continuïteit, waar moet je op letten enzovoort.


Onze productaanbevelingen

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijf je als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw vak. Met het online abonnement heb je toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kun je op je gemak en wanneer het jou het beste uitkomt verdiepen in jouw vakgebied.