Skip to main content
main-content
Top

20-07-2017 | Psychologie | Nieuws

Telefonische hulplijn psychische klachten overbelast

Het aantal mensen met psychische problemen dat telefonisch hulp zoekt stijgt zo hard dat hulplijn Sensoor de vraag onvoldoende aankan. Dat komt volgens de telefonische hulpverlener door de oplopende wachttijden bij ggz-instellingen, waarschuwt Sensoor.


"Sensoor constateert een alarmerende toename van het aantal aanvragen voor een gesprek. Wij kunnen onvoldoende hulp bieden aan mensen in acute psychische nood", aldus de hulpdienst, die grotendeels afhankelijk van vrijwilligers is.

De maand juni zorgde bij Sensoor voor een record. Er kwamen dagelijks gemiddeld 1270 oproepen binnen. In dezelfde maand vorig jaar waren dat er nog 1100 per dag.

Minister Edith Schippers (Volksgezondheid) en ggz-organisaties hebben afspraken gemaakt om de problemen met wachttijden uiterlijk eind 2018 op te lossen. Dat lost volgens Sensoor de acute nood echter onvoldoende op. (ANP)

Bron: Skipr.nl

Gerelateerd informatie

Aanbevolen

2010 | OriginalPaper | Hoofdstuk

Preventie in de samenleving

Iets meer dan de helft van het aantal suïcides in Nederland vindt plaats buiten de Geestelijke Gezondheidzorg (GGZ). Dit wil zeggen dat deze mensen op het moment van overlijden niet in behandeling waren bij de GGZ. Een groot deel hiervan heeft waarsc


Aanbevolen

2016 | Boek

Behandeling van suïcidaal gedrag in de praktijk van de GGZ

Behandeling van suïcidaal gedrag in de praktijk richt zich primair op wat je als hulpverlener moet doen: welke vragen stel je, hoe stel je ze, wanneer en aan wie, hoe zorg je voor continuïteit, waar moet je op letten enzovoort.


Onze productaanbevelingen

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Beeldrechten