Skip to main content
main-content
Top

27-01-2021 | Psychologie | Nieuws

Suïcidepreventie op de landelijke agenda

De urgentie voor zelfmoordpreventie is onverminderd hoog. De coronacrisis biedt extra reden tot zorg, omdat de pandemie en eventuele economische crisis mogelijk tot meer suïcides gaat leiden; sociaal isolement, depressie en eenzaamheid nemen toe.

Staatssecretaris Paul Blokhuis (VWS) tekende donderdag 28 januari de nieuwe Landelijke Agenda Suïcidepreventie 2021-2025. De ondertekening vond plaats tijdens een online talkshow op youtube.

Zie: https://vimeo.com/506056041

Vertegenwoordigers van het NIP, MIND, NVVP, Jeugdzorg Nederland, COC Nederland, ProRail, UWV, GGD-GHOR en VNG spreken tijdens de talkshow met Malou van Hintum over hun inzet de komende jaren en de manieren waarop zij elkaar kunnen versterken, om zoveel mogelijk suïcides in ons land te voorkomen.

Het Ministerie van VWS stelt de komende vijf jaar 24 milljoen euro beschikbaar. 113 Zelfmoordpreventie is coördinator van de Landelijke Agenda Suïcidepreventie. 

Bron: NIP

Gerelateerde informatie

Aanbevolen

19-04-2016 | Psychologie | E-learning

Suïcidepreventie in de praktijk

Ad Kerkhof en Bert van Luyn discussiëren in een aantal videofragmenten over suïcidepreventie in de praktijk aan de hand van vier casus en drie stellingen.

Aanbevolen

2016 | Boek

Behandeling van suïcidaal gedrag in de praktijk van de GGZ

Behandeling van suïcidaal gedrag in de praktijk richt zich primair op wat je als hulpverlener moet doen: welke vragen stel je, hoe stel je ze, wanneer en aan wie, hoe zorg je voor continuïteit, waar moet je op letten enzovoort.

Aanbevolen: VOZZ | Vragenlijst Over Zelfbeschadiging en Zelfdoding (18 t/m 21 jaar, afneembaar vanaf 12 jaar) > BSL Shop

Onze productaanbevelingen

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijf je als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw vak. Met het online abonnement heb je toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kun je op je gemak en wanneer het jou het beste uitkomt verdiepen in jouw vakgebied.