Skip to main content
main-content
Top

15-11-2019 | Psychologie | Nieuws

Twee winnaars Pieter Boekeprijs voor het beste proefschrift over psychotherapie

Voor het eerst in de geschiedenis zijn er twee winnaars van de Pieter Boekeprijs. 4 November ontvingen Suzy Matthijssen én David van den Berg de Pieter Boekeprijs van de Rijksuniversiteit Groningen, voor het beste proefschrift van 2017-2018 over psychotherapie.

Suzy Matthijssen kreeg de prijs voor haar proefschrift "Enhancing Trauma Treatment: Exploring working mechanisms and testing a novel route". David van den Berg kreeg de prijs voor zijn proefschrift "Trauma-Focused Treatment in Psychosis". Naast een certificaat ontvangen de prijswinnaars ieder een geldbedrag van € 1500,-.  

Professor dr. Pieter Boeke, van de 60-er tot midden 80-er jaren hoogleraar klinische en medische psychologie in Groningen, was een bescheiden man die als psychoanalyticus niet alleen zijn specifieke kennis overbracht op zijn studenten, maar hen ook bekend maakte met het brede terrein van de andere psychotherapievormen. Hij stond op de bres voor deugdelijk onderwijs en onderzoek in de psychotherapie. Na zijn overlijden in 1995 is een stichting ter nagedachtenis aan hem het Pieter Boeke Fonds in het leven geroepen, die wordt beheerd door het Opleidingsinstituut PPO (onderdeel RUG) ter stimulering van goed wetenschappelijk onderzoek op het terrein van de psychotherapie.

Bron: www.emdr.nl, ppo-opleidingen.nl

Gerelateerde informatie

Aanbevolen

01-06-2017 | In gesprek met | Uitgave 4/2017

David van den Berg: ‘Praten met mensen is niet gevaarlijk’

Een patiënt met een psychose behandelen voor PTSS? Voor veel therapeuten is dat een brug te ver, maar volgens David van den Berg hebben patiënten er veel baat bij. Begin dit jaar promoveerde de idealistische Haagsche psycholoog op een onderzoek …

Aanbevolen

01-10-2016 | Uitgave 7/2016

EMDR: oogbewegingen hebben geen invloed op positieve, verbale herinneringen

Onderzoek toont aan dat oogbewegingen, zoals die worden gemaakt in Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR) therapie, visuele herinneringsbeelden minder emotioneel beladen kunnen maken. Of oogbewegingen ook een effect hebben op …

Onze productaanbevelingen

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijf je als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw vak. Met het online abonnement heb je toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kun je op je gemak en wanneer het jou het beste uitkomt verdiepen in jouw vakgebied.