Skip to main content
main-content

28-11-2017 | Psychologie | Nieuws

Signs of safety erkend als Goed Onderbouwd

In maart 2017 is de methode Signs of Safety erkend als Goed onderbouwd door de erkenningscommissie Maatschappelijke ondersteuning, participatie en veiligheid. De methode beoogt een veilige opvoedsituatie voor kinderen te bewerkstelligen en wordt gebruikt in situaties waarin kindermishandeling wordt vermoed of gesignaleerd is. 


Het is niet noodzakelijk dat ouders of kinderen gemotiveerd zijn om hulp te krijgen. Ook gebruiken professionals de interventie bij ouders die kindermishandeling ontkennen. Professionals in de kinderbescherming en jeugdhulp stellen dat de methode hen helpt in het werken met ouders, kinderen en hun netwerk in een complexe situatie. Signs of Safety vergroot eveneens de werktevredenheid en werkvoldoening.

De erkenningscommissie vindt het oplossingsgericht werken en aansluiten bij de belevingswereld van de cliënt sterke punten van de methode. Het netwerk rondom het kind wordt goed bij de behandeling betrokken. Er is ook gedegen cursusmateriaal beschikbaar.

De onafhankelijke Erkenningscommissie Interventies erkent interventies op vier niveaus: goed onderbouwd of effectief volgens eerste, goede of sterke aanwijzingen. Erkende interventies worden opgenomen in de databank Effectieve Jeugdinterventies van het Nederlands Jeugdinstituut.

Bron: NJi

Aanbevolen

2010 | wo | Boek

Als er ‘niets aan de hand’ is

Een oplossingsgerichte methode bij ontkenning van kindermishandeling

De schrijvers van ‘Als er ‘niets aan de hand’ is’ hebben ook in ons land veel succes met hun methode ‘Veilig opgroeien’ (oorspronkelijke titel: ‘Signs of Safety’). In dit tweede boek laten zij zien dat er een weg is uit het ontkenningsdilemma.Onze productaanbevelingen

BSL Psychologie Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, tijdschriften en online nascholing. Denk hierbij aan e-learnings en web-tv's. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Beeldrechten