Skip to main content
main-content
Top

12-11-2021 | Psychologie | Nieuws

Schematherapie: Werken met fases in de klinische praktijk vertaald in het Engels

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

 • Optie A:
  Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
 • Optie B:
  Deel de link per e-mail
insite
ZOEKEN

Leuk nieuws van auteur en klinisch psycholoog Drs. Rosi Reubsaet. Haar boek Schematherapie: Werken met fases in de klinische praktijk is vertaald in het Engels: Schema Therapy - A Phase-Oriented Approach. Targeting Tasks and Techniques in individual and Group Schema Therapy.

Podcast

Wil je meer weten over het boek? Luister dan hier naar de Australische podcast met Rosi Reubsaet. Naar de podcast >

De in het Engels vertaalde editie is verkrijgbaar via Pavilion, de Nederlandse versie via Bohn Stafleu van Loghum.

Schematherapie: werken met fases in de klinische praktijk helpt je grip houden op een langdurend therapieproces. Door fases toe te passen in de schematherapie met elk een eigen doel en houding werk je, in teamverband of alleen, stap voor stap naar het einde. Het boek biedt een leidraad voor een optimale balans tussen cognitieve, gedragsmatige en experiëntiële technieken, meegaan en confronteren, vallen en opstaan, vertrouwen en begrenzen, werken en spelen.

Je krijgt handvatten om het complexe therapieproces overzichtelijk te houden en tegelijkertijd meer diepgang en emoties te bereiken. Je creativiteit en enthousiasme worden aangewakkerd. Je zelfvertrouwen groeit en je durft meer.

Rosi Reubsaet werkt als klinisch psycholoog met individuele schematherapie en groepsschematherapie, en als supervisor en docent schematherapie. 


Gerelateerde informatie

Aanbevolen

2021 | OriginalPaper | Hoofdstuk

Met vertrouwen de crisis door in de behandeling van een 25-jarige vrouw met een borderline-persoonlijkheidsstoornis

‘Never waste a good crisis’

Borderline-persoonlijkheidsproblematiek gaat vaak gepaard met emotieregulatiestoornissen en interpersoonlijke problemen. In dit hoofdstuk wordt geïllustreerd hoe Martine en haar therapeut op diverse momenten ‘overspoeld’ raken. Soms lijkt het …

Aanbevolen

2018 | wo | Boek

Schematherapie: werken met fases in de klinische praktijk

Dit praktijkboek laat zien hoe je fasegericht kunt werken in schematherapie. Door fases toe te passen met elk een eigen doel en houding werk je, in teamverband of alleen, stap voor stap naar het einde. 

Aanbevolen

01-08-2018 | De boel de boel

De boel de boel

‘De afgelopen anderhalf jaar heb Ik een boek geschreven voor therapeuten. Daarin leg Ik uit hoe ze stapsgewijs een nieuwe hechtingsfiguur kunnen worden voor cliënten met een traumatische jeugd. Heerlijk om mijn ideeën zelf aan elkaar te knutselen.

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

 • Optie A:
  Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
 • Optie B:
  Deel de link per e-mail

Onze productaanbevelingen

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijf je als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw vak. Met het online abonnement heb je toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kun je op je gemak en wanneer het jou het beste uitkomt verdiepen in jouw vakgebied.