Skip to main content
main-content
Top

02-08-2017 | Psychologie | Nieuws

Psycholance gaat in Drenthe rijden

UMCG Ambulancezorg neemt de Psycholance in de provincie Drenthe in gebruik. Het vervoersmiddel speciaal voor personen met verward gedrag gaat door de provincie rijden vanaf 14 augustus.

Aan boord van de Psycholance zijn een ggz-verpleegkundige en een ambulancechauffeur. Het voertuig rukt uit na een melding over mensen die verward gedrag vertonen, de ggz-verpleegkundige voert ter plekke een triage uit om vervolgstappen te bepalen. Met de Psycholance streeft UMCG Ambulancezorg ernaar verwarde personen een op hun problematiek toegesneden behandeling te geven.

De komst van de Psycholance wordt mogelijk gemaakt door middel van een nauwe samenwerking tussen diverse partijen zoals UMCG Ambulancezorg, GGZ Drenthe, gemeente Assen, politie en de Meldkamer. Ook andere ketenpartners zijn betrokken zoals de GGD en verslavingszorg.

Bron: Skipr


Onze productaanbevelingen

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.