Skip to main content
main-content
Top

17-10-2019 | Psychologie | Nieuws

Prins Harry en Oprah werken aan documentairereeks over psychische aandoeningen

Prins Harry werkt samen met Oprah Winfrey aan een documentairereeks over psychische aandoeningen en het belang geestelijke gezondheid. Het is de bedoeling dat het kijkers inspireert om eerlijk met elkaar in gesprek te gaan als zij problemen hebben. Er wordt al enkele maanden door Prins Harry en Oprah aan het programma gewerkt. De serie verschijnt in 2020 op de nieuwe streamingdienst van Apple.

Prins Harry en zijn broer William geven al jaren aandacht aan dit onderwerp. Harry was depressief na de dood van zijn moeder. Zijn ervaringen zijn onder meer drijfveer om zich in te zetten voor meer aandacht voor geestelijk gezondheid.

Bron: AD

Gerelateerde informatie

Aanbevolen

14-12-2017 | Psychologie | Nieuws

Positieve geestelijke gezondheid belangrijk bij eetstoornisherstel

Herstellen van een eetstoornis gaat niet alleen over klachten, maar ook over positieve geestelijke gezondheid. Het gaat dan om aspecten als zelfacceptatie, positieve relaties, persoonlijke groei, veerkracht en autonomie. 

Aanbevolen

02-10-2015 | Psychologie | E-learning

COMET voor negatief zelfbeeld bij kinderen

Deze e-learningmodule heeft ten doel om kennis te maken met de training Werken aan je zelfbeeld, een cognitief gedragstherapeutische training, waarbij kinderen en jongeren leren om positiever over zichzelf te denken en meer zelfvertrouwen te ontwikkelen.

Aanbevolen

2015 | Boek

Schematherapie en de Gezonde Volwassene

Positieve technieken uit de praktijk

Therapeuten zijn al twee decennia enthousiast over het werken met Schematherapie. De effectiviteit van Schematherapie is hoog en de positieve resultaten zijn internationaal erkend en bevestigd. In de Schematherapie wordt de Gezonde Volwassene geposit

Onze productaanbevelingen

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.