Skip to main content
main-content
Top

09-05-2021 | Psychologie | Nieuws

Pillowtalk over slaap en ADHD en andere aspecten

Moooi initiatief! Aflevering 4 van Pillow talk door Klaas Jan Bolt. Slaap vanuit alle hoeken benaderd. 10 minuten per persoon. Beginnend met psychiater Sandra Kooij over ADHD bij volwassenen en de link met slaap (Bron: Youtube).

Gerelateerde informatie

Aanbevolen

15-01-2021 | Psychologie | Nieuws

Meer aandacht voor relatie slapeloosheid en ADHD

Dat volwassenen met ADHD vaak last hebben van slapeloosheid (insomnia) was al bekend. Een verdiepend onderzoek van het PsyQ Kenniscentrum ADHD bij volwassenen en ouderen in samenwerking met het Trimbos-instituut richtte zich op de effecten van het tegelijkertijd vóórkomen van symptomen van ADHD en slapeloosheid. 

Aanbevolen

2021 | OriginalPaper | Hoofdstuk

Bijzonder hoogleraar ADHD bij volwassenen Sandra Kooij

Sandra Kooij is psychiater bij de afdeling ‘ADHD bij volwassenen en ouderen’ bij PsyQ in Den Haag en hoogleraar en universitair hoofddocent psychiatrie bij het Amsterdam UMC. Ook is zij oprichter van het Kenniscentrum ADHD bij volwassenen en …

Aanbevolen

01-12-2020 | Werk in uitvoering | Uitgave 4/2020

Beter slapen met ADHD

Veel adolescenten met ADHD kampen met slaapproblemen. Daardoor verergeren vaak ook andere ADHD-gerelateerde problemen, zoals aandacht en emotieregulatie. De speciaal voor hen ontwikkelde CGT-slaaptraining 'SIESTA' moet hierin verandering brengen. © …

Aanbevolen

2021 | Boek

Slaapstoornissen in de psychiatrie

Diagnose en behandeling

Dit handboek biedt een overzicht van diverse slaapstoornissen, de diagnostiek en behandeling daarvan en hun relatie tot de psychiatrie en gebruik van psychofarmaca.
Gezonde slaap is essentieel voor het functioneren van de hersenen. Slecht slapen is …

Congres Slaapstoornissen, 18 juni 2021, Utrecht. Meer informatie en inschrijven >

Meer over slaapproblemen >

Onze productaanbevelingen

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijf je als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw vak. Met het online abonnement heb je toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kun je op je gemak en wanneer het jou het beste uitkomt verdiepen in jouw vakgebied.