Skip to main content
main-content
Top

09-03-2017 | Psychologie | Nieuws

Onderzoek neuropsychologie in de GZ-opleiding

De opleiding tot gezondheidszorg psycholoog (GZ-opleiding) bestaat sinds 1998 en is bedoeld om basispsychologen op te leiden tot generalisten. Binnen de opleiding komen in meer of mindere mate verschillende disciplines aan bod. De neuropsychologie is een relatief jonge discipline binnen de klinische praktijk. Middels onderstaande vragenlijst wil de NIP sectie Neuropsychologie / Afdeling Klinische en Ontwikkelingsneuropsychologie, Rijksuniversiteit Groningen meer inzicht krijgen in het postdoctorale onderwijs op het gebied van de neuropsychologie.


Vragenlijst

Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 15 minuten. Deelname is geheel vrijblijvend en anoniem. U hoeft de GZ-opleiding niet te hebben afgerond om deel te kunnen nemen. Ook klinisch (neuro)psychologen, psychologen die gebruik hebben gemaakt van de overgangsregeling, basispsychologen en GZ-psychologen i.o. worden van harte uitgenodigd deel te nemen aan het onderzoek.

Voor vragen  kunt u contact opnemen via janneke.koerts@rug.nl.

Om de vragenlijst te openen klik hier of open de vragenlijst middels de onderstaande link:

http://rug.eu.qualtrics.com/SE/?SID=SV_eUNdhC9LBV5eQBL

Alvast hartelijk dank voor uw deelname!
namens de NIP sectie Neuropsychologie,
Janneke Koerts, Dorien Bangma, Lara Tucha, Oliver Tucha
Afdeling Klinische en Ontwikkelingsneuropsychologie, Rijksuniversiteit Groningen

Dit onderzoek wordt mogelijk gemaakt door Stichting tot steun aan Postacademisch Onderwijs in de Sociale Wetenschappen (PAOS-fonds).

Bron: NVGZP

Gerelateerde informatie

Aanbevolen

03-03-2017 | Gelezen | Uitgave 2/2017

Een optimistische kijk op de kneedbaarheid van het tienerbrein en het jonge-twintigersbrein

Tussen de regels door komt regelmatig naar voren dat onze samenleving sinds de jaren ’80 steeds complexer is geworden, waardoor de consequenties van gedrag vaak niet overzichtelijk zijn. Volgens professor Jolles is dit een reden waarom de …


Aanbevolen

2015 | wo | Boek

Neuropsychologische casuïstiek

Verdieping en praktijkgerichte gevalsbeschrijvingen

Dit boek wil een breed inzicht geven in verschillende gebieden van de klinische neuropsychologie bij volwassenen. Het beoogt relevant te zijn voor (klinisch) neuropsychologen, klinisch psychologen, GZ-psychologen, eerstelijnspsychologen en basispsych


Aanbevolen

30-07-2015 | Gelezen | Uitgave 5/2015

Een lansbreker voor neuropsychologie?


.

Onze productaanbevelingen

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Beeldrechten