Skip to main content
main-content
Top

17-01-2017 | Psychologie | Nieuws

Nieuw in DSM5: Child Affected by Parental Relations Distress (CAPRD)

De conditie CAPRD van een kind is als nieuwe diagnose opgenomen in de DSM-5.  CAPRD, als relationeel probleem, is gedefinieerd in het hoofdstuk "Other Conditions That May Be a Focus of Clinical Attention".

CAPRD maakt de diagnose Parental Alienation mogelijk. Parental Alienation wordt in de DSM-5 gezien als een relationeel probleem van een kind. CAPRD neemd daarom de context/leefomgeving van het kind en de mogelijk schadelijk invloeden daaruit mee.

Lees meer: Child Affected by Parental Relationship Distress, ResearchGate, William Bernet

Bron: Herverbinden.nl

Gerelateerde informatie

Aanbevolen

11-12-2015 | Psychologie | E-learning

Introductie op de DSM-5

Deze e-learning geeft een overzicht van de belangrijkste veranderingen die invoering van de DSM-5 met zich mee heeft gebracht. 


Aanbevolen

2014 | Boek

Handboek scheiden en de kinderen

Voor de beroepskracht die met scheidingskinderen te maken heeft

Beroepskrachten hebben steeds vaker te maken met kinderen en jongeren van gescheiden ouders. Dan komt het erop aan adequaat te reageren op de problemen van deze kinderen en hun ouders. Eenvoudig is dat niet, maar gewapend met de kennis en inzichteOnze productaanbevelingen

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.