Skip to main content
main-content
Top

11-02-2021 | Psychologie | Nieuws

Motie over leefstijlpsychiatrie Tweede Kamer aangenomen

Met 129 stemmen tegen 20 heeft de Tweede Kamer een motie aangenomen om samen met het werkveld te onderzoeken hoe het potentieel van leefstijlpsychiatrie beter benut kan worden en hoe mensen met een psychiatrische aandoening daarin beter bereikt en kan worden.

Leefstijlpsychiatrie bij mensen met psychiatrische klachten, concentreert zich op onder andere beweging, voeding en slaap. Dit kan het psychosociaal en cognitief functioneren  verbeteren en leiden tot minder medicatiegebruik.

Motie van het lid Diertens c.s. over leefstijlpsychiatrie >

Bron: Tweede Kamer

Gerelateerde informatie

Leefstijl als medicijn in de psychiatrie, Tijdschrift voor psychiatrie 11/2020 >

Aanbevolen

2021 | Boek

Slaapstoornissen in de psychiatrie

Diagnose en behandeling

Dit handboek biedt een overzicht van diverse slaapstoornissen, de diagnostiek en behandeling daarvan en hun relatie tot de psychiatrie en gebruik van psychofarmaca.
Gezonde slaap is essentieel voor het functioneren van de hersenen. Slecht slapen is …

Aanbevolen

17-03-2020 | Gelezen | Uitgave 2/2020

Een hersengezond dieet: neurowetenschap en het effect van voeding op onze hersenen

Geheel in stijl, onder het genot van een rode-bietensmoothie (Stefanie) en een kruidige linzensoep (Yvonne) in ons favoriete lunchcafé, bespreken wij het boek na. Eet je slim is een ongewone combinatie van een populairwetenschappelijk boek over …

Bekijk de richtlijn (2015) Leefstijl bij patiënten met een ernstige psychische aandoening, in de GGZ Standaarden.Onze productaanbevelingen

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijf je als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw vak. Met het online abonnement heb je toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kun je op je gemak en wanneer het jou het beste uitkomt verdiepen in jouw vakgebied.