Skip to main content
main-content
Top

08-10-2020 | Psychologie | Nieuws

Mensen met een (licht) verstandelijke beperking meest kwetsbare doelgroep bij seksueel geweld

Orthopedagoog en klinisch psycholoog Aafke Scharloo heeft met steun van Stichting Achmea Slachtoffer en Samenleving voor het Centrum Seksueel Geweld een serie vlogs gemaakt voor mensen met een (licht) verstandelijke beperking, hun ouders en hun hulpverleners.

Mensen met een (licht) verstandelijke beperking worden 3 tot 5 keer vaker slachtoffer van seksueel geweld dan mensen in de gewone populatie. Onderzoek geeft aan dat 61% van de vrouwen met een verstandelijke beperking seksueel is misbruikt.

Naar de vlogs >

Bron: centrumseksueelgeweld.nl

Gerelateerde informatie


Verwacht voorjaar 2021 | Getraumatiseerde kinderen met een verstandelijke beperking: Helpen bij Herstel Een training voor opvoeders en begeleiders, Aafke Scharloo

Aanbevolen

2014 | Boek

SOS - snelle opvang bij seksueel misbruik van mensen met een verstandelijke beperking

Een praktisch handboek

Seksueel misbruik komt veel voor bij kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking. Veel vaker dan bij anderen. Maar hoe neem je als hulpverlener de regie in handen als het probleem eenmaal is gesignaleerd? Hoe bespreek je het probleem


Onze productaanbevelingen

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijf je als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw vak. Met het online abonnement heb je toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kun je op je gemak en wanneer het jou het beste uitkomt verdiepen in jouw vakgebied.

Beeldrechten