Skip to main content
main-content
Top

04-12-2018 | Psychologie | Nieuws

LV POH-GGZ sluit aan bij P3NL

De Landelijke Vereniging POH-GGZ (LV POH-GGZ) sluit zich per 1 januari 2019 aan bij P3NL. Daarmee krijgt de federatie van psychologen, psychotherapeuten en pedagogen een elfde lid. De verenigingen hebben elkaar ruim 37.000 leden. 

Met de aansluiting van de LV POH-GGZ legt P3NL een belangrijke verbinding tussen huisartsenzorg en ggz. 

'We vinden samenwerking binnen de geestelijke gezondheidszorg erg belangrijk. We willen patiënten niet ‘opknippen’ en dus moeten we als professionals elkaar beter weten te vinden. Juist de aansluiting op de huisartsenzorg kan beter, dus de verbinding tussen de praktijkondersteuners voor GGZ binnen huisartsenpraktijken is een hele mooie stap voor de sector', aldus Marnix de Romph, directeur van P3NL. 

De LV POH-GGZ heeft ongeveer 1.000 leden die voldoen aan het beroepsprofiel en een gezamenlijke beroepscode onderschrijven. Voorzitter Kawa Al Ali van de LV POH-GGZ: 'Het afgelopen jaar heeft onze vereniging in het teken gestaan van het thema “zichtbaar verbonden”. Hiermee wilden wij als bestuur duidelijk maken naar onze leden en de buitenwereld hoe zeer wij geloven in de kracht van samenwerking. In dat kader is het een geweldige afsluiting van dit jaar om nu te kunnen informeren over de toetreding tot P3NL.'

Meerwaarde

Inhoudelijk heeft de aansluiting van de LV POH-GGZ voor P3NL grote meerwaarde omdat het de samenwerking tussen de psychologische beroepen over de volle breedte bevordert. 'In ons huidige stelsel is de huisarts de poortwachter van de zorg en daarbij is de POH-GGZ van groot belang voor preventie, vroege interventie en gepast gebruik van zorg en dat zijn speerpunten van P3NL', aldus De Romph.

Bron: VGCt


Onze productaanbevelingen

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.