Skip to main content
main-content
Top

28-03-2018 | Psychologie | E-learning

Uw patiënt heeft een laag IQ! Wat nu?

Geaccrediteerd tot:
25-03-2021
Punten:
2
Leerduur:
2 uur
Geaccrediteerd door:
Kwaliteitsregister Psychotherapie NVP, Eerstelijnspsychologie NIP, Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie

Deze e-learning leert u patiënten met een laag IQ te herkennen in uw dagelijkse praktijk. Belangrijk, omdat mensen met een zwakbegaafdheid een aantoonbaar hoog risico op het ontwikkelen van psychische klachten en psychiatrische stoornissen hebben.

Centraal in deze e-learning staan volwassen patiënten die op zwakbegaafd niveau functioneren (IQ grofweg tussen 70-85), die voor hun psychische klachten aangemeld worden in de reguliere GGZ. Op het moment dat u de zwakbegaafdheid bij uw patiënt herkent, betekent dit niet per definitie dat u hem door moet verwijzen naar specialistische centra. In veel gevallen kunt u met een aantal praktische aanpassingen de psychische klachten zelf behandelen binnen uw GGZ praktijk. Soms is de interferentie van de zwakbegaafdheid met de psychiatrische problematiek dermate complex dat doorverwijzing wel nodig is.

Leerdoelen
Accreditatie
Doelgroep
Kosten

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijf je als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw vak. Met het online abonnement heb je toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kun je op je gemak en wanneer het jou het beste uitkomt verdiepen in jouw vakgebied.

E-learning Uw patiënt heeft een laag IQ! Wat nu?

Deze e-learning leert u patiënten met een laag IQ te herkennen in uw dagelijkse praktijk.

BSL - Basisacademy Social Work

Beeldrechten