28-03-2018 | Psychologie | Toetsvragen
Uw patiënt heeft een laag IQ! Wat nu?
Deze e-learning leert u patiënten met een laag IQ te herkennen in uw dagelijkse praktijk. Belangrijk, omdat mensen met een zwakbegaafdheid een aantoonbaar hoog risico op het ontwikkelen van psychische klachten en psychiatrische stoornissen hebben.
Centraal in deze e-learning staan volwassen patiënten die op zwakbegaafd niveau functioneren (IQ grofweg tussen 70-85), die voor hun psychische klachten aangemeld worden in de reguliere GGZ. Op het moment dat u de zwakbegaafdheid bij uw patiënt herkent, betekent dit niet per definitie dat u hem door moet verwijzen naar specialistische centra. In veel gevallen kunt u met een aantal praktische aanpassingen de psychische klachten zelf behandelen binnen uw GGZ praktijk. Soms is de interferentie van de zwakbegaafdheid met de psychiatrische problematiek dermate complex dat doorverwijzing wel nodig is.
Na afronding van de module:
- bent u in staat om patiënten met een lager IQ te herkennen in uw caseload;
- weet u hoe u in de bejegening en communicatie af kunt stemmen op uw patiënten met een lager IQ (IQ < 85);
- weet u welke diagnostische aanpassingen bruikbaar kunnen zijn bij uw patiënten met een lager IQ;
- weet u hoe u reguliere behandelprotocollen kunt aanpassen aan het lagere IQ van uw patiënt;
- kunt u beargumenteerd inschatten welke patiënten u in uw eigen praktijk kunt behandelen en wanneer het verstandig is om door te verwijzen naar specialistische centra.
Deze e-learning richt zich op GZ-psychologen, klinisch psychologen, psychiaters en(psychiatrisch) verpleegkundigen, werkzaam in de GGZ.
Deze e-learning is onderdeel van het BSL Psychologie Totaal-abonnement en is door abonnees gratis te volgen. Ga voor meer informatie en om een abonnement af te sluiten naar BSL Psychologie Totaal.
De e-learning is ook los te koop in onze webshop. Prijs losse verkoop: €60,00. Klik hier voor meer informatie.