Skip to main content
main-content
Top

28-09-2020 | Psychologie | Nieuws

Kijktip | Geraldine en de vrouwen

Vanaf zondag 18 oktober om 22.30 uur is er een nieuw programma op RTL4 waarin zes vrouwen worden gevolgd die door seksueel misbruik een PTSS hebben ontwikkeld. 

Ze hebben last van herbelevingen en angststoornissen. Ze slapen nauwelijks, hebben moeite met vertrouwen en kampen soms met suïcidale gedachten.

Geraldine neemt de zes vrouwen mee naar Kroatië, waar ze, onder leiding van een team van psychologen, door middel van verschillende vormen van therapie hun PTSS proberen te overwinnen. Na deze reis worden de vrouwen nog een jaar lang begeleid en gevolgd.

Bron: 113.nl, RTL

Gerelateerde informatie

Aanbevolen

2020 | Boek

Trauma en verwerkingstechnieken

Indicatiestelling bij traumabehandeling in de ggz

Dit boek biedt een overzicht van de verschillende verwerkingstechnieken bij de behandeling van psychotrauma in de ggz.

Trauma en verwerkingstechnieken - Indicatiestelling bij traumabehandeling in de ggz bespreekt de indicatiegebieden van de …

Aanbevolen

10-12-2018 | Psychologie | E-learning

Dissociatie bij PTSS: diagnostiek en behandeling

Deze e-learningmodule is bedoeld voor therapeuten die meer willen leren over de passende diagnostiek en behandeling van dissociatie bij PTSS.

Aanbevolen

2020 | Boek

Imaginaire rescripting

theorie en praktijk

Dit boek biedt een praktische en volledige beschrijving van imaginaire rescripting als behandelmethode voor diverse klachten. Op overzichtelijke wijze wordt beschreven hoe de techniek toegepast kan worden in de behandeling van …

Onze productaanbevelingen

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Beeldrechten