Skip to main content
main-content
Top

15-11-2016 | Psychologie | Nieuws

Kees Korrelboom erelid VGCt

Kees Korrelboom is sinds 2004 al lid van verdienste van de VGCt. Ook het erelidmaatschap van de VGCt is nu aan hem toegekend. Bij het VGCt Najaarscongres 10-11 november 2016 vond de officiële ceremonie plaats.

Persoonlijk

Prof. dr. C.W. (Kees) Korrelboom is vanaf 1984 werkzaam in de GGz als behandelaar en later ook als onderzoeker. Hij is klinisch psycholoog en psychotherapeut en tevens supervisor bij de VGCt. Hij werkt als behandelaar en senior onderzoeker bij de TOPGGz afdeling Angststoornissen van PsyQ Haaglanden, onderdeel van de Parnassia Groep. Vanuit de Parnassia Groep is hij als bijzonder hoogleraar verbonden aan het Departement Medische en Klinisch Psychologie van Tilburg University.

Korrelboom heeft veel gepubliceerd over cognitieve gedragstherapie en psychotherapie in het algemeen. Eerst met Bobby Kernkamp en later met Erik ten Broeke schreef hij populaire handboeken over het cognitief gedragstherapeutisch proces. Ook werd hij bekend om zijn publicaties over en onderzoeken naar Competitive Memory Training, oftewel COMET.

Kees Korrelboom twittert en facebookt niet, maar heeft wel een website met daarop een overzicht van zijn publicaties en werkzaamheden: http://home.planet.nl/~korre003/

Bron: VGCt

Gerelateerd

Aanbevolen

01-04-2016 | Interview | Uitgave 2/2016

Kees Korrelboom : ‘Ik ben een denkende doener’

Onlangs aanvaardde Kees Korrelboom zijn benoeming tot bijzonder hoogleraar, met als leerstoel: ‘Translationele en transdiagnostische psychologische interventies in de (geestelijke) gezondheidszorg’ (Tilburg University). Een gesprek over een van …


Aanbevolen

01-08-2015 | De held | Uitgave 4/2015

Kees Korrelboom: ‘Psychotherapie is een kunde, geen kunst’

Erik ten Broeke werd Kees Korrelboom ooit getipt als jonge, enthousiaste psycholoog. Een geregelde samenwerking was het gevolg. In 2004 schreven ze samen Geïntegreerde cognitieve gedragstherapie (2014, herziene druk). Korrelboom is de CGTheld van Ten…


Aanbevolen

15-10-2015 | Psychologie | E-learning

COMET voor negatief zelfbeeld bij volwassenen

U leert in deze e-learning over COMET, een stapsgewijze methode om mensen met een laag zelfbeeld te helpen dit te overkomen. 

Aanbevolen

2011 | Boek

COMET voor negatief zelfbeeld

Competitive memory training bij lage zelfwaardering en negatief zelfbeeld

COMET voor negatief zelfbeeld is een protocol voor hulpverleners in de geestelijke gezondheidszorg die cliënten met zelfbeeldproblematiek behandelen. 

Onze productaanbevelingen

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Beeldrechten