Skip to main content
main-content
Top

04-09-2017 | Psychologie | Nieuws

Hengelo bindt strijd aan tegen vechtscheidingen

De gemeente Hengelo bindt de strijd aan tegen vechtscheidingen. Ze wil voorkomen dat kinderen vermalen worden in een machtstrijd. Maar het moet ook leiden tot lagere kosten voor jeugdhulp. Zo bericht Tubantia.

In het project ‘Goed uit Elkaar!’ werkt een heel scala aan hulpverleners en specialisten samen: zoals kindercoaches, sociaal werkers, advocaten en mediators. Zij bieden hulp bij de verwerking en het regelen van de echtelijke breuk. Ze praten afzonderlijk met ouders en de kinderen. Het moet leiden tot een ouderschapsplan, waar iedereen mee uit de voeten kan en haalbaar is.

Lees het volledige artikel >> 

Gerelateerde informatie

Aanbevolen

2014 | Boek

Handboek scheiden en de kinderen

Voor de beroepskracht die met scheidingskinderen te maken heeft

Beroepskrachten hebben steeds vaker te maken met kinderen en jongeren van gescheiden ouders. Dan komt het erop aan adequaat te reageren op de problemen van deze kinderen en hun ouders. Eenvoudig is dat niet, maar gewapend met de kennis en inzichte


Aanbevolen

02-05-2017 | Psychologie | Nieuws

PTSS bij kinderen na vechtscheiding

Een vechtscheiding kan fikse gevolgen hebben voor kinderen. Bijna 50 procent van de kinderen heeft als gevolg van een vechtscheiding een verhoogd risico op posttraumatische stressklachten. Wel lukt het veelal om, ondanks de scheiding, een wereld op te bouwen waarin ze zichzelf kunnen zijn, controle hebben over wat er met hen gebeurt en trots kunnen zijn op wat ze bereiken.


Aanbevolen

27-06-2017 | Psychologie | Nieuws

GZ-Psycholoog door rechter berispt

Het percentage echtscheidingen lag in 2015 rond de veertig procent. Met name in vechtscheidingen krijgen hulpverleners geregeld het verzoek partij te kiezen voor één van beide partners. 


Onze productaanbevelingen

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.