Skip to main content
main-content
Top

21-10-2016 | Psychologie | Nieuws

Handelsmissie ouderenzorg naar China

Een twintigtal Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen die zich bezighouden met ouderenzorg gaat volgende week op handelsmissie naar China. Staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid) voert de delegatie aan.

China kijkt volgens Van Rijn met belangstelling naar de Nederlandse ouderenzorg, die in het buitenland volgens hem hoog staat aangeschreven. De Chinese bevolking vergrijst razendsnel. Om voor al die ouderen te kunnen zorgen, wil China in het buitenland de kunst afkijken. De Chinezen willen onder meer weten hoe Nederland omgaat met langdurige zorg, thuiszorg, e-health en revalidatiezorg.

Van Rijn en zijn gevolg bezoeken onder andere zorginstellingen in Peking, Shanghai en Guangzhou en ontmoeten bestuurders en deskundigen. De staatssecretaris denkt op zijn beurt ook van zijn gastheren en -vrouwen te kunnen leren. (ANP)

Bron: Skipr.nl

Gerelateerd

>> Geron special edition: The State of the Art of Ageing in Europe

Aanbevolen

wo | Tijdschrift

Geron

Gerōn is een tijdschrift over ouder worden in de moderne samenleving, met informatie en opinies uit beleid, praktijk en wetenschap. Gerōn heeft vier aandachtsgebieden/ beleidsdomeinen: Welzijn (o.a. ethische vragen, zingeving, participatie, vrijeOnze productaanbevelingen

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.